FELFOTON - En normkritisk fotoutställning
De senaste åren har frågor kring kön och etnicitet blivit starkt kopplat till mitt konstnärskap och att arbeta normkritiskt har blivit nödvändigt för mig som konstnär.

Hösten 2014 tog jag initiativ till samt var curator för fotoutställningen Felfoton, som visades på Turteatern samma höst. Utställningen blev inbjuden och visades även på scenkonstbiennalen i Malmö maj 2015 och på temadagen Jämlik Scen i Jönköping hösten 2015.

Felfoton är ett fotoprojekt som vill sätta ljuset på vilka kroppar som tillåts representera vad på teater och film. Vem får egentligen vara människa på scenen? Jag har låtit skådespelare med icke-normativa kroppar gestalta klassiska rollfigurer och fiktiva karaktärer. Jag vill visa exempel på möjligheter som inte tas tillvara. På hur fördomar, rädslor och föreställningar om normalitet stänger in och begränsar konsten. På hur lätt det skulle vara att göra på ett helt annat sätt. På hur detta på samma gång skulle verka helt omvälvande och helt odramatiskt.

Curator: Anna Wadström, Ursprungsidé: Stefan Skärlund, Fotograf: Örjan Jakobsson, Kostymör:
Alma Winkler, Maskör: Agnes Kenttä.
Projektet gjordes med stöd från Kulturbryggan. Samtliga bilder med tillhörand intervjuer kommer finnas här på hemsidan innom kort.


Whiteface - En samtalsserie om representation på scen
Whiteface var en samtalsserie som undersökte representation och normer på den svenska teaterscenen. Vilka kroppar får gestalta vilka roller på scenen? Vilka kroppars erfarenheter finns representerade? Vilka kroppar får äga vår fantasi?
Jag var initiativtagare till samtalsserien som projektleddes av Siri Nyke, verksamhetsledare på Ungatur. Som medarrangörer stod Teaterförbundet och ABF Stockholm. I samtalen medverkade, förutom jag själv, Susanne Halvares (Ensemblechef Kulturhuset/Stadsteatern, Baker Karim (Filmkonsulent, regissör), Rodja Sekerzös (Regissör), Bahareh Razekh Ahmadi (Skådespelare), Inga Onn (Styrelsemedlem teaterförbundet, skådespelare) mfl.

Måns Clausen som Karl XII. Foto: Örjan Jakobsson